Dankzij Hamers brouwen IAers in woonkamers

In de afgelopen tijd heeft menig Hamer helaas minder contact kunnen hebben, zowel met elkaar als met nieuwe Inter-Actief-leden. Om deze afstand te overbruggen werd op 17 maart 2021 de IACie opgericht binnen Hamers, met name om een sprankelende activiteit voor Inter-Actief neer te zetten. De IACie: mooi spul. Je zou kunnen zeggen dat sinds een maand of 3 Inter-Actief een commissie is van Hamers zonder Sikkel.

Een leuke activiteit neerzetten in een tijd waar vloeistof niet mag vloeien in borrelruimtes en mensen henzelf thuis mogen vermaken, dat vereist creativiteit. Gelukkig hadden wij het fantastisch originele idee: we organiseren een online bierbrouwcursus, waar mensen zelf een brouwpakket krijgen en onze livestream volgen voor instructies, fantastisch én origineel! Althans, dat was de consensus vóórdat Abacus hetzelfde idee had en een aantal weken voor ons eenzelfde activiteit bekend maakten. Hm, misschien toch niet zo origineel, maar vast fantastischer dan bij Abacus.

Ruim een week voor de activiteit die op woensdag plaats zou vinden was dan alles geregeld. De pakketten waren besteld, speciaalbier binnengehaald en zin gemaakt. Eigenlijk kon niets meer fout gaan, tenzij de pakketten vertraagd werden en de activiteit uitgesteld zou moeten worden naar de eerstvolgende maandag, natuurlijk. Uiteindelijk, maandag, was het dan zo ver! Nu was alles écht geregeld en had iedereen zijn pakketten binnen, 23 stuks in totaal. Bij die inschrijvingen hoorden ook wat Hamers, maar van alle Hamers die meededen was Stan als enige thuis om het daadwerkelijk te ontvangen op de afgesproken tijd. Lars mocht het zelfs later bij zijn vriendelijke buren nog ophalen ;)

Op de begeerde activiteit zelf hebben Leo en Thijs het hele brouwproces voorgedaan voor de camera (zie foto), terwijl Pelle en Bram achter de camera alles omtrent streamen en communicatie wisten te klaren. Intussen had ook een aantal Hamers (al dan niet na een barbecue) zich aangesloten bij de stream om vragen te beantwoorden zodat nagenoeg iedereen een hele soepele brouwsessie leek te hebben. Wat een alcoholverbod in de MBasement wel niet kan opleveren 🥲
Ruim een week later begint het waterslot van mijn huisgenoot minder hard te borrelen, tegelijkertijd lijkt het er op dat wij het tegenovergestelde gaan doen de komende weken. Ik heb genoten van het IA brouwen, in ieder geval een aantal deelnemers ook, en het lijkt mij leuk als we met enige regelmaat een Inter-Activiteit erin houden!
Blogpost door: Rens Oliemans